Glazbeni festivali u Hrvatskoj 2016.

Hrvatska je svake godine domaćin velikog broja kvalitetnih glazbenih festivala. Izdvojiti one najbolje nije ni malo lagan zadatak jer je svaki po nečemu poseban i uz bok najvećim svjetskim festivalima. 2016. godina bila je iznimno bogata festivalima, nabrojat ćemo samo neke od njih.

Sonus festival

Na poznatoj paškoj plaži Zrće, ove je godine održan festival elektronske glazbe Sonus. Posjetitelji iz svih krajeva svijeta pohrlili su na Pag da mogu svjedočiti nastupima velikih imena kao što su Ian F., Dixon, Leo Aguiar, Marco Carola, te mnogi drugi. Klubovi Kalypso, Papaya i Aquarius pokazali su se još jednom izvrsnim domaćinima, kako tisućama mladih, tako i glazbenicima.

Ultra Europe16648594243_3363600a2a_b

Ultra Europe već je postao tradicija za Split. Mnogi mladi ljudi dolaze u Hrvatsku isključivo zbog ovog festivala. Slike i snimke sa Ultra Europe vrlo brzo postaju viralne, pa je svake godine posjetitelja sve više. 2016. na Ultri su nastupali: Hardwell, David Guetta, Carl Cox, Afrojack, te mnoga druga zvučna imena. Split nije spavao puna tri dana, ali isplatilo se zbog festivala Ultra Europe.

Ethnoambient festival Salona

Svi ljubitelji kvalitetne etno glazbe u Hrvatskoj će svakako posjetiti festival Ethnoambient koji se svake godine održava u antičkoj Saloni. 2016. na Ethnoambientu nastupili Lidija Bajuk, Dunja Knebl, Cinkuši, Seckou Keita, Tamara Obrovac I Kries. Festival se održava dvije večeri za redom I svake godine okuplja najpoznatije etno glazbenike.

INmusic festival

Ovaj festival već godinama privlači najveća imena svjetske glazbene scene, kao i posjetitelje različite dobi i glazbenih ukusa iz svih susjednih država i šire, u glavni grad Hrvatske. 2016. na INmusic festivalu nastupali su: PJ Harvey, Skunk Anansie, Django Django, The Coral, The Bambi Molesters, Scarlet Note i mnogi drugi.

Tides of Youth

Ljubitelji psihodelične glazbe, i avangardnog rocka došli su na svoje u hladovini duboko u šumama Cresa. Tu se naime održao festival Tides of Youth 2016. Posjetitelji su imali priliku i sudjelovati u raznim radionicama, a organizator se pobrinuo da uvjeti u improviziranom kampu budu više nego zadovoljavajući.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *