Hrvatski ljetni muzički festivali

Hrvatska je zemlja koja je prepuna raznovrsnih festivala tokom cijele godine ali muzički festivali su jedna velika većina. Tokom ljeta svaki grad uz obalu doslovno vrvi raznim događajima od kojih su neki poznati i na svjetskoj razini.

Ultra Music Festival

U Splitu u mjesecu srpnju već tri godine zaredom na repertoaru je eksplozija elektronske i house glazbe koja dovodi Dj-eve poznate u cijelom svijetu. Na početku festival je trajao jedan dan da bi kasnije trajao čak tri dana. Stadion Splita se mijenja i u njega dođu mladi iz cijeloga svijeta da bi slušali svoje omiljene izvođače.

Dimensions Festival

Izvodi se u Štitnjanu (Pula) krajem mjeseca kolovoza. Radi se isto o festivalu elektronske glazbe, te i ovdje kao i u Splitu, lokacija samog festivala je nevjerojatna i sugestivna. Radi se o tvrđavi Punta Christo.

Unknown Festival

Unknown Festival zabavlja ovaj mali, ali prelijepi gradić Rovinj tijekom mjeseca rujna. Naravno glazba je uz obalu i more, a pozornica se nalazi u šumi, tako da i ovaj festival je pun sugestivne atmosfere.

INmusic festivalsaving_molly_-_play_rock_music_festival_2012

Održava se u Zagrebu na Jarunskom jezeru krajem mjeseca lipnja. To je jedan od dražih muzičkih festivala na tom području Hrvatske. Glazbenici poput Pixies, Dogitalism i mnogi drugi svake godine prisustvuju ovom događaju.

Hideout festival

Na otoku Pagu, točnije u mjestu Zrče, krajem lipnja i početkom srpnja plaža samoga mjesta postaje jedna nevjerojatna pozornica na otvorenom. Imena poput Rudimentala i Duke Dumonta zabavljaju posjetitelje, a mnogi Britanci baš zbog ovoga festivala dolaze na otok Pag.

Voi’Sa festival

Odvija se u Supetru, na otoku Braču, prvih dana mjeseca kolovoza. Razne vrste glazbe “trešte” već četiri godine zaredom zabavljajuci mještane i turiste grada Supetra.

Festivala ima još jako puno. Ako želite poslušati festival hrvatske glazbe, u Splitu tokom ljeta je poznat i Splitski festival koji se izvodi na Prokurativama, gdje mnogi hrvatski pjevači i grupe izvode svoje najnovije hitove.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *