Jedan od najboljih ljetnih festivala u Hrvatskoj

U Novalji na otoku Pagu održan je jedan od najboljih ljetnih festivala u Hrvatskoj, Fresh Island Festival. Peto izdanje ovog festivala održano je na najpopularnijoj paškoj plaži Zrće od 12. do 14. srpnja 2016. Fresh Island festival su zapravo tri dana neprekidnih zbivanja, i jedan od najvećih europskih festivala urbane glazbe.

Na festivalu su nastupala neka od najvećih imena hip-hopa, rapa i RnB glazbe, poput Chrisa Browna, Wiz Khalife, Kehlani, DJ Premiera, Ty Dolla $igna, Big Naraste, Shakke i Chipa- da navedemo samo najveća i najpoznatija imena ovogodišnjeg izdanja. Svi ljubitelji i poznavatelji ove vrste muzike sigurno znaju o kakvim se imenima radi, i ako nisu bili na ovogodišnjem festivalu, vjerojatno se spremaju za sljedeći.wiz_khalifa_2010

Osim koncerata, tijekom ovog festivala, odvijali su se i razni drugi događaji koji su festival činili još boljim i zanimljivijim, poput zabava na brodu ili u bazenu, i još mnogo toga. Jedini nedostatak ovogodišnjeg festivala bile su vremenske neprilike, odnosno jaki vjetar koji je puhao i zbog kojega su neka događanja morala biti premještena na alternativne lokacije. Ipak, sve je na kraju proteklo u najboljem redu i bez većih problema.

Sva događanja odvijaju se na popularnoj plaži Zrće, u tri najpopularnija kluba koja se nalaze na samoj plaži i koja su tijekom cijele godine poprište raznih evenata, koncerata, festivala i drugih događaja koji na ovu destinaciju dovode mlade partijanere iz cijele Europe i šire. Zbog toga je Zrće u mnogim medijima nazvano hrvatskom Ibizom, kao aluzija na popularno španjolsko partijanersko odredište.

Paralelno s završetkom ovog festivala i nastavkom događanja na Zrću, počele su pripreme za sljedeći, šesti po redu Fresh Island Festival koji će se održati od 11. do 13. srpnja 2017. godine. Iako se još ne može sa sigurnošću reći tko će nastupati na sljedećem festivalu, nema sumnje da ljubitelje ove vrste glazbe ponovno očekuju vrhunski nastupi i tri dana sjajne zabave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *