Najbolji hrvatski hip-hop i rap glazbenici

U Hrvatskoj djeluju mnogi glazbenici koji stvaraju kako sjajnu, tako i prosječnu i lošu glazbu, bez obzira kojom se vrstom glazbe bave. Hip-hop i rap nisu iznimka, pa ćete tako u ovom području pronaći loše i prosječne, ali i sjajne glazbenike. Naravno da nema smisla govoriti o lošim glazbenicima, pa u nastavku možete pronaći par podataka o najboljim hrvatskim reperima i hip-hoperima.

  • Elemental je grupa iz Zagreba koja postoji od 1998. i do sada su objavili pet albuma. Specifični su po tome što im je glavni vokal žena, Mirela Priselac Remi, kao i po tome što iza sebe imaju čitav bend. Neki od najpoznatijih hitova su im Romantika, Priroda i društvo i Goli i bosi.
  • Bolesna braća su zapravo David Vurdelja – Baby Dooks i Pero Radojčić Bizzo. Osnovani su 2000 godine I objavili su tri albuma te još uvijek povremeno zajedno nastupaju. Najpoznatije pjesme su im Čiča Miča, Lovačke priče i Nuklearna.street-1128882_960_720
  • Dječaci su splitsko – zagrebačka ekipa koja postoji od 2005. godine. Do sada su izdali tri albuma, a najveći hitovi su im Lovrinac, Plavuša, Dalmacija, Punjene paprike i Bile Starke.
  • Edo Maajka. Neki čistunci bi mogli reći kako Edo Maajka nije hrvatski izvođač jer je rođen i odrastao u BiH, ali kako je veći dio njegove glazbene karijere vezan uz Hrvatsku, većina ga navodi u kategoriji hrvatskih izvođača. 2002. izdao je hvaljeni album Slušaj mater, a neki od najvećih hitova su mu No sikiriki, Mi smo prikaze, Bomba, Mahir i Alma i Saletova osveta.
  • The Beat Fleat, odnosno TBF su splitska grupa koja već godinama uspješno opstaje i konstantno dokazuje kako se ne nalazi bez razloga među najboljim hrvatskim bendovima. Postoje od 1990. godine, do sada su izdali šest studijskih albuma, jednu kompilaciju i jedan koncertnim album. U hrpi pjesama koje možemo nazvati hitovima izdvajaju se Nostalgična, Smak svita, Ništa mi neće ovi dan pokvarit, Data i Veseljko, te su dobitnici su mnogih glazbenih nagrada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *