Najpoznatije hrvatske hip-hop grupe

Ako ste ljubitelj hip-hop glazbe, znate i sami da neki izvođači i njihova muzika jednostavno ne smiju faliti u vašoj kući. Možemo reći da se tijekom godina i u Hrvatskoj hip-hop glazba dosta razvila te se sve više izvođača približava i ovome glazbenom žanru. Ali probajmo izdvojiti one najupečatljivije od hrvatskih izvođača.

Elemental

Grupa koja postoji od 1998. godine i koja je u tom razdoblju izdala čak pet albuma. Jako su originalni jer ipak se radi o jednom velikom bendu koji izvodi hip-hop glazbu, što se pak zna da je rijetkost.

Dječaci

Glavni vođa grupe je Vojko Vrućina, a njihov najpoznatiji album je sigurno Drama. Ovi momci su neki iz Splita, a neki iz Zagreba i na toj relaciji rade svoju originalnu i neponovljivu glazbu.

Bolesna braća

Najpoznatiji album je “Lovci na šubare”. Na početku ovi čudaci su htjeli izaći u svijet pod imenom Sick Rhyme Sayazz, ali ih je netko od prijatelja upozorio da je to “jako bolesno” jer je ime vrlo teško te se nitko nikad neće sjetiti tako teškog imena. I baš zbog toga su izabrali naziv Bolesna braća.

The Beat Fleet

Splitski band s najpoznatijim albumom “Ping pong (umjetnost zdravog đira)” koji je izašao 1997. u suradnji s Croatia Recordsom. Grupu vode Mladen Badovinac i Saša Antić. Iako nisu odmah stekli slavu, možemo reći da su se tijekom godina uspjeli predstaviti široj publici kojoj se jako sviđa njihov rad. Čak i prošle godine izašli su s novim albumom na kojemu je jedna od najpoznatijih pjesama “Veseljko”.

Tram 11download-13

Sigurno najpoznatiji album im je “Čovječe ne ljuti se” iz 1999. godine. Srđan Ćuk i Nenad Šimun nevjerojatno su spojili svoja iskustva i podarili publici glazbu i album u kojem mogu uživati.

Svakako Hrvatska može ponuditi mnogo slušateljima i obožavateljima hip-hop glazbe. Na vama je da izaberete koga da slušate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *