Priča o Johnu Jugoviću

John Danijel Jugović rođen je 7. lipnja 1979. godine u Vancouveru. Umjetničko mu je ime Step Daddy J, a s repanjem i hip-hopom počeo je kad je imao samo 10 godina. Njegov prvi album izdan je 1997. godine iako ga je stvarao od 1995. do 1997. – pune dvije godine. Naslov mu je “Croatian game” i baš je posvećen hrvatskom narodu koji je u tom trenutku prolazio kroz teške trenutke. Step Daddy J u ovom albumu priča o zemlji Hrvatskoj koja se htjela odvojiti od tadašnje Jugoslavije te je 1991. počeo rat koji je donio otrov zemlji i stanovništvu. Ovim albumom daje podršku Lijepoj našoj te podržava našu malu ali hrabru zemlju u svojoj odluci. Kroz iskrene i direktne riječi kao što pravi reper zna, Step Daddy J postaje tako dio naše tuge iz tog teškog perioda.

Odmah nakon toga izdaje i drugi album pod nazivom “Wisdom”, a nedugo nakon i treći, pod nazivom “A J Child with Step”.

Najveći uspjeh ipak ima s albumom iz 2001. godine koji se zove “Step Daddy J Christmas 2001” te prodaje veliki broj kopija, a ujedno pojačava i svoju ekonomsku situaciju. Iznenada je postao slavan i počeo dosta dobro zarađivati.

U 2009. izdaje opet album posvećen Hrvatskoj, a zove se “Croatian sensation”.

U njegovoj muzici možemo pronaći utjecaj Too Shorta, glazbenoga sastava Public Enemy, Dr Dre-a i ostalih.7114516597_1b479d26b2_b

Iako na početku nepoznata ličnost, Step Daddy J tijekom godina uspio je postati svjetski slavan, tako da neki od njegovih albuma skoro svaku pjesmu imaju kao hit. Jako je pokriven na društvenim mrežama i sav njegov rad možete slobodno poslušati na YouTubeu ili nekom drugom muzičkom kanalu. Ovaj reper za nas je važan jer je vezan za našu zemlju i svako malo izda barem jedan album posvećen državi Hrvatskoj. Baš i zbog toga sigurno ga morate poslušati ako već niste.