Snoop Lion i A$AP Rocky zajedno na pozornici

Fresh Island Festival odradio je svoje peto izdanje u srpnju ove godine. Festival koji se održava na čuvenoj plaži Zrće nedaleko Novalje na otoku Pagu vrlo je brzo postao obavezna točka na festivalskoj karti i svakako jedan od najvećih europskih festivala urbane glazbe. U posljednjih pet godina na ovom festivalu nastupila su mnoga vrhunska imena RnB-a, rapa i hip-hopa, što je garantiralo vrhunsku zabavu za sve prisutne, a nema sumnje kako će tako biti i na sljedećem festivalu, koji će se održati od 11. do 13. srpnja 2017.busta_rhymes_2005

Iako je tijekom ovih pet godina na Fresh Island Festivalu bilo mnogo nastupa o kojima se je govorilo i dugo nakon što su završili, jedan od svakako najimpresivnijih i najzanimljivijih bio je zajednički nastup Snoop Liona i A$AP Rockyja na drugom Fresh Island Festivalu koji se je održavao od 10. do 13. srpnja 2013.

Snoop Lion, poznatiji kao Snoop Doggy Dogg, odnosno kao Snoop Dogg, jedno je od najvećih imena rap glazbe svih vremena. Iako su za njegov lik i djelo vezane mnoge kontroverze, neosporno je kako je riječ o vrhunskom glazbeniku i zabavljaču. Do danas je snimio dvanaest studijskih albuma, te sudjelovao na mnoštvu kompilacija, a za svoj rad primio je i mnoštvo nagrada.

Na drugom Fresh Island Festivalu na pozornici mu se je pridružio A$AP Rocky, mlada snaga rapa iz New Yorka. Rocky je neposredno prije toga izdao svoj debitantski album koji je postigao veliki uspjeh, a nastupao je i na turneji sa Rihannom. Te je godine u Europi nastupio svega dva puta, a ovo je bio jedan od ta dva nastupa.

Nema sumnje kako je zajednički nastup starog lava Snoop Liona i nove snage rapa A$AP Rockyja pridonio popularnosti relativno novog festivala i učinio ga pravom destinacijom za sve partijanere i ljubitelje urbane glazbe koji drže do sebe, i koji će vjerojatno doći i sljedeće godine na šesti Fresh Island Festival.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *