Napokon ste došli u Split i imate priliku posjetiti ovaj grad koji slovi i pod imenom Dioklecijanov grad. Dioklecijan je bio stari rimski car koji se pod svoje starije dane odlučio povući na mirno i lijepo mjesto, te je za gradnju svoje vikendice izabrao baš mjesto na kojem se danas nalazi Split. Od palače Dioklecijana kasnije se razvio i sam grad koji se sve više širi i modernizira.

Ipak, najljepši je centar, i ta stara jezgra koja krije tajne stare 1700 i više godina. Šetajući malim ulicama izgubit ćete se u toj ljepoti. Divna stvar je što je jezgra grada samo za pješake tako da nema problema oko buke i automobila. Vrvi kafićima i restoranima te slobodno možete sjesti i opustiti se uz igru Spin Palace Online Kasino i onda opet nastaviti s istraživanjem ovoga grada.hiphop

Ako hoćete, svratite i do obližnje plaže Bačvice koja je pješčana plaža i lako se dođe do nje i pješice iz samoga centra grada. Sigurno ćete vidjeti mnogo muškaraca kako u plitkoj vodi igraju igru picigin. To je poznata igra s malom loptom, kojoj je cilj da loptica nikad ne padne. Grupe muškaraca izvode akrobacije i bacaju se u moru, a ta se igra izvodi čak i tijekom zime jer je prava tradicija u gradu. Veliki broj mještana dođe kako bi prisustvovali i navijali.

Ako više volite prirodu, svratite do obližnje park šume Marjan. Zove se još i pluća Splita jer daje čisti kisik ovom malom gradu. Provozite se na biciklu, trčite ili se možda okupajte na jednoj od mnogobrojnih plaža ispod debelih gustih borova.

Miris borova i čistoća mora će vas ostaviti zapanjenima. Nakon toga otiđite do Poljuda i upoznajte stadion Hajduka, simbol grada u obliku morske školjke. Još jedna divna perla koja krasi ovaj grad koji u svakom svom kutku krije nevjerojatna iznenađenja.